Bliv en del af Sikker Trafik LIVE

Har du fysiske mén efter en trafikulykke eller er du pårørende til en, der har mistet livet i en trafikulykke, så kan du blive en del af et stærkt fællesskab, der gør en forskel.

Hvad er Sikker Trafik LIVE?

Bliv en del af Sikker Trafik LIVE: Hvad er Sikker Trafik LIVE?

Sikker Trafik LIVE er en af Rådet for Sikker Trafiks mest virkningsfulde indsatser, hvor en person, der lever med en synlig skade efter en trafikulykke eller en pårørende til en trafikdræbt, tager ud på landets skoler (udskoling, erhvervsskoler og gymnasier) og fortæller deres personlige historier.

De unge hører om trafikulykken og om at skulle leve et andet liv, end man havde forestillet sig.

Op til 99 % af eleverne synes,  at det LIVE-fordrag, de deltog i, var godt eller meget godt.

Del din historie

Bliv en del af Sikker Trafik LIVE: Del din historie

Har du lyst til at dele din personlige historie, gå i dialog med unge mennesker og bidrage til et stærkt fællesskab af ambassadører, som står sammen om at forebygge trafikulykker blandt unge, så er Sikker Trafik LIVE noget for dig.

Hvad kræver det at være ambassadør?

 • Du lever med et handicap efter en trafikulykke, eller du har som pårørende mistet én, der stod dig nær, i en trafikulykke.
 • Du vil gerne fortælle din historie til unge mennesker i 8.-10. klasse, på erhvervsskoler eller på gymnasier.
 • Du skal være psykisk klar til at fortælle din historie.
 • Der skal have været en ung involveret, for at de unge kan relatere til ulykken.
 • Den der kom til skade eller blev dræbt skal gerne selv have haft indflydelse på ulykken eller ulykkens omfang.
 • Du holder foredrag på skoler, typisk i dit eget lokalområde.

Vi tilbyder dig

 • Introduktionskursus, hvor du lærer om formidling, præsentationsteknik, målgruppen og Rådet for Sikker Trafiks arbejde.
 • Løbende efteruddannelse
 • Muligheden for at gøre en forskel
 • Fællesskab med andre ambassadører, der har haft oplevelser, der ligner dine.
 • Honorar + udgifter til transport

Hvordan bliver du en del af Sikker Trafik LIVE?

I første omgang vil vi gerne møde dig til en personlig samtale, hvor du kan høre mere om indsatsen, og hvor vi ved fælles hjælp kan afklare, om det kunne være noget for dig. Du er også velkommen, hvis du blot ønsker at høre mere om arbejdet som ambassadør. 

Kontakt os for at høre mere om at være ambassadør.

 

Jonas blev lam efter en ulykke


Da Jonas var 18 år gammel, var han passager i en bil, der kørte galt. Chaufføren kørte for stærkt og var uopmærksom, og Jonas sagde ikke fra. Da hans mobiltelefon ringede, klikkede han sig ud af selen for at få fat i telefonen, som lå i hans taske på bagsædet. Det fik afgørende betydning, da chaufføren kort efter mistede herredømmet over bilen og kørte galt. Jonas blev smidt ud af bilen og kom alvorligt til skade. Han pådrog sig blandt andet et brud mellem ryg- og nakkehvirvlerne, som gør, at han i dag er lam fra brystet og ned.

I videoklippet til højre kan du blandt andet høre Jonas fortælle, hvad det kræver at være ambassadør for Sikker Trafik LIVE, og hvordan arbejdet som ambassadør har gjort det lettere for ham at håndtere sin egen ulykke. Det at være ambassadør har hjulpet ham med at finde en mening med en ellers meningsløs ulykke.

 

 

Kasper mistede sin bror i en spritulykke


I 2007 mistede Kasper sin storebror Jeppe. Jeppe var påvirket af alkohol og kørte alt for stærkt. Han kom over i den modsatte vejbane og kørte frontalt ind i en autotransporter. Han blev dræbt på stedet.

Hør Kasper fortælle om sine oplevelser ude på LIVE besøgene og elevernes reaktioner. Og om sammenholdet blandt ambassadørerne, og hvad det betyder for ham at være ambassadør for Sikker Trafik LIVE.

Leila mistede sin søn i en knallertulykke


Leila Claussen mistede sin søn Simon i 2009. Han kørte ind i en lastbil på sin knallert, da han var på vej hjem fra byen en lørdag aften. Han kæmpede for sit liv i 9 dage, før han døde af sine kvæstelser. Simon blev 17 år.

Som pårørende til en trafikdræbt tager Leila, sammen med en ung underviser, ud og fortæller sin og Simons historie på erhvervsuddannelser og gymnasier.

I videoklippet til højre kan du høre Leila fortælle, hvorfor hun har valgt at blive ambassadør for Sikker Trafik LIVE, og hvad det betyder for hende at være med.

Bliv underviser

Bliv en del af Sikker Trafik LIVE: Bliv underviser

Er du studerende, og ønsker du at gøre en forskel? Har du mod på at inspirere, guide og vejlede unge mennesker, og vil du gerne blive en endnu bedre formidler?

Sikker Trafik LIVE har brug for udadvendte, engagerede og selvstændige studerende, der kan lide at formidle.

Du vil blive klædt på til at tage ud på erhvervsskoler og gymnasier sammen med en pårørende til en trafikdræbt. Formålet med besøget er at sætte fokus på de unges valg i trafikken og konsekvensen af de valg. Din rolle vil være at facilitere besøget og gennem dialog og debat få de unge til at reflektere – og forhåbentlig derigennem ændre adfærd.

For at blive underviser skal du minimum have 2 år tilbage af dit studie. Derudover skal du have mindst én ugentlig hverdag, hvor det er muligt for dig at tage med den pårørende på skolebesøg.

Vores historie


Morten fik en god idé i 1987

Morten Andersen var kørestolsbruger efter et biluheld. Han fik ideen til at oprette et korps af trafikskadede personer. Korpset skulle tage rundt på skoler og fortælle andre unge om, hvor vigtigt det er at passe på sig selv og andre i trafikken.

Morten henvendte sig til forsikringsselskabet Hafnia og de to handicaporganisationer PTU, (Polio-, Trafik- og Ulykkesskadede) og Paraplegikerkredsen (Landsdækkende kreds af rygmarvsskadede).

Hans idé blev realiseret og det blev til det projekt, der blev kendt som 'Trafikinformatørerne'.

Rådet hjælper trafikinformatørerne

I 1991 trådte Rådet for Sikker Trafik ind i projektet, og har siden støttet trafikinformatørernes arbejde.

Trafikinformatørerne kåres

Trafikinformatørerne fik Rådet for Sikker Trafiks årspris i 1990. I 1994 fik de FDMs pris for "Bedre trafikvane". 

Nyt navn - samme sag

I 2009 blev Trafikinformatørerne en del af Sikker Trafik LIVE. Navnet er nyt, men sagen er den samme.

Vil du vide mere, så send en e-mail eller ring til:

Lars Olsen

Lars Olsen

Seniorprojektleder
Tlf.: 2891 7166
Lars har ansvaret for Sikker Trafik LIVE. Derudover har han ansvaret for kurser for knallertundervisere og for materialer til færdselsrelateret førstehjælp-
Sara Præstegaard Fredsted

Sara Præstegaard Fredsted

Projektkoordinator
Tlf.: 2943 9468
Sara arbejder med Sikker Trafik LIVE og har det overordnede ansvar for koordinering af LIVE-besøg og markedsføring af disse. Derudover varetager hun de administrative opgaver i projektet og har den daglig kontakt til skoler og ambassadører