Skolepatrulje

Skolepatruljen skaber tryghed i trafikken for både børn og voksne. Morgen efter morgen, i al slags vejr står de der. Udrustet med veste og viljestyrke afvikler de morgentrafikken og hjælper store og små sikkert i skole. Sådan har det været siden 1949, hvor Danmarks første skolepatrulje så dagens lys.

I dag går de stadig forrest som det gode eksempel og minder alle os andre om, at vi skal passe på hinanden – ikke bare i trafikken, men overalt i livet. De tager et større ansvar end de fleste og ser det som helt naturligt at hjælpe de mindste elever sikkert i skole hver morgen. Skolepatruljen viser os alle sammen, at en lille smule hensyn og overskud er alt det kræver – så er vi godt på vej sammen.

Skolepatruljen

Godt på vej sammen

Skolepatrulje

FAQ

Historien om skolepatruljerne i Danmark

I 1948 rejste en dansk politikommissær på privat besøg til USA og oplevede her, hvordan man brugte frivillige ”børnepatruljer” omkring skolerne i morgentrafikken. Han tog ideen med hjem til færdselschefen for Københavns Politi, som i samarbejde med skolevæsnet fik tilpasset systemet efter danske forhold.

Samme år blev elever fra Sundpark Skole undervist på politigården i København. Og den 10. januar 1949 var den første danske skolepatrulje på gaden.

Det viste sig hurtigt, at patruljerne blev et godt og vigtigt led i de mindste børns sikkerhed, og i alle dele af landet fulgte man det københavnske initiativ og startede egne skolepatruljer. Siden er Danmark blevet foregangsland for implementeringen af skolepatruljesystemet i hele Norden.

Billedet viser en skolepatruljepige i 1950.

 

Principper for udbetaling af tilskud til egne arrangementer:

  • Der kan søges om et tilskud på 40 kr. pr. elev.
  • Der er begrænsede midler til rådighed så søg hurtigst muligt. 
  • Aktiviteter der samler mange skolepatruljer prioriteres frem for aktiviteter for få.

Rådet arrangerer hvert forår Skolepatruljedage i hhv. Legoland og Tivoli. Formålet er at samle skolepatruljerne fra hele landet og belønne dem med en festlig dag og takke dem for deres indsats. Rådet yder også støtte til lokale aktiviteter for de skolepatruljer, der ikke deltager i Rådets Skolepatruljedage.

Læs mere og søg støtte her!

Har du spørgsmål til skolepatruljen?