Børn 10-12 år

Børn på 10 - 12 år går og cykler mere og mere alene. Læs hvordan du vurderer om dit barn er klar til at tage turen selv.

Hvad kan børn på 10-12 år i trafikken?

Børn 10-12 år: Hvad kan børn på 10-12 år i trafikken?

Børn på 10 -12 år er klar til at lære at:

  • Cykle alene i trafikken - fx til og fra skole, hvis skolevejen er sikker og velkendt
  • Følge mindre søskende i skole, hvis vejen er sikker og velkendt
  • Aflæse og forudse hvordan situationer i trafikken kan udvikle sig
  • Tage bybus, S-tog eller lignende, hvis turen er relativt enkel
  • Færdes sikkert i flok på cykel

Klar til at cykle alene?

Børn 10-12 år: Klar til at cykle alene?

Det kan være svært at vurdere, hvornår ens barn er klar til at cykle alene til og fra skole og fritidsaktiviteter.

Det er en kilde til bekymring for mange forældre, om barnet kan klare det – og om bilisterne tager hensyn.

Det er kun dig som forælder, der kan vurdere om dit barn er klar til at cykle alene. Det afhænger også af, hvordan trafikken er. Der er stor forskel på et lukket stisystem, en landevej med susende biler og en storby i myldretiden.

Dit vigtigste redskab er cykelture sammen med dit barn, hvor I kan øve.

Lad dit barn føre an og se på, hvordan det går. Tal sammen om de farlige steder - og træn dem mange gange. Både i godt og dårligt vejr og i lys og mørke.

Stå fast på cykelhjelmen

Børn 10-12 år: Stå fast på cykelhjelmen

De fleste børn ved godt, at cykelhjelmen redder liv. Alligevel er der mange børn i 10-12 års alderen, der helst vil smide hjelmen.

Hellere smart end sikker

Fra at have været en naturlig del af overtøjet bliver hjelmen pludselig "glemt", når teenageren svinger sig op i sadlen for at køre til skole. Det sker typisk i løbet af 4. til 6. klasse, fordi det bliver mere vigtigt for barnet at se smart ud, end at komme sikkert frem. 

Hvilket klassetrin det sker på varierer og afhænger af:

  • hjelmkulturen i klassen og på skolen
  • sociale mønstre og hierarkier i klassen
  • pubertetsmodenhed hos børnene
  • forældrenes tilgang til cykelhjelmen

Det starter ofte med, at en eller flere af de mest pubertetsmodne eller populære elever dukker op uden hjelm. Eller måske er det en af de elever med ekstra lang line hjemmefra, der starter bevægelsen.

En sårbar alder

Det er rigtig uheldigt, når børnene får lov at kassere hjelmen i 12-års alderen. Det er nemlig i samme alder, at antallet af ulykker stiger, fordi børnene begynder at cykle mere på egen hånd til og fra fritidsaktiviteter og skole. Derfor er det vigtigt, at du som forælder holder fast i, at hjelmen skal på. Både på dit barn og dig selv.

Tal med de andre forældre om hjelmbrug

De fleste børn vil gerne have, at deres forældre laver aftaler i klassen om brug af cykelhjelm. Så det er bare om at få taget snakken med de andre forældre - fx på næste forældremøde.

Jo tidligere I kommer i gang med at tale om cykelhjelm, jo lettere er det at blive enige. Så start dialogen, inden de første børn i klassen har smidt hjelmen. 

Du kan tage filmen her med til næste forældremøde, så I har noget at tale ud fra.

Vi har også udarbejdet en forældreaftale, som er lige til at downloade og tage med. Med denne færdige aftale i hånden, er det ikke så svært at få talt med de andre forældre i klassen om, at hjelmen skal på, når man cykler.

Hent forældreaftale her

Lav aftaler i klassen

Børn 10-12 år: Lav aftaler i klassen

Der er mange kampe, der skal kæmpes med børnene, i takt med at de vokser sig store og selvstændige. Indimellem synes cykelhjelmen måske ikke at være den vigtigste. Hvis I som forældre i klassen kan blive enige om, at cykelhjelmen er et must, bliver det langt lettere at få barnet til at beholde hjelmen på hovedet i længere tid. 

Det er vigtigt, at forældre taler sammen

Større dialog blandt klassens forældre vil stille forældrene langt stærkere i forhandlingen med barnet. Forældre har større succes med at få hjelmen til at blive på hovedet af børnene, hvis de fx i forbindelse med forældremøder på skolen kan blive enige om, at alle børn skal cykle med hjelm.

På den lange bane bliver det også nemmere at tale med de andre forældre om andre vigtige emner som fx alkohol og rygning, når først man har fået taget hul på samarbejdet og skabt en kultur, hvor man taler sammen om den slags. 

Når den første i klassen smider hjelme, starter dominoeffekten

Hjelmkulturen i klassen betyder noget for, om dit barn har lyst til at cykle med hjelm eller ej. Men hjelmkulturen i hjemmet er også vigtig. Børnene gør typisk, hvad du som forælder gør, og ikke hvad du siger, at de skal gøre. Så husk også selv hjelmen. 

Dominoeffekten

Når først én elev har droppet hjelmen, kan det hurtigt smitte af på de andre. Det behøver ikke at være noget, de taler om. De afkoder let hinandens signaler og selv små ændringer i kulturen. 

Ændringen bevirker, at de andre elever begynder at tage stilling og gradvist tager cykelhjelmen op til forhandling i hjemmet. Hvordan du som forælder forholder dig til denne forhandling afgør, om børnene følger med udbryderne, eller om de fortsætter med at køre med cykelhjelm.

Klar besked og rollemodeller

Børn 10-12 år: Klar besked og rollemodeller

Når det enkelte barn beslutter sig for at ville af med cykelhjelmen, går forhandlingen med forældrene i gang i hjemmet. Det starter typisk med, at barnet undlader hjelmen, når forældrene ikke er opmærksomme og argumenterer med at have glemt den, hvis de bliver taget i det.

For at forhindre eller udskyde processen er det vigtigt, at børnene oplever nogle gode rollemodeller, der kører med hjelm. Det kan f.eks. være de ældre elever, søskende eller forældrene selv. Og her er det vigtigt at forældrene er klar over deres rolle og er tydelige i deres kommunikation og adfærd.

Det er mine forældre, der siger at jeg skal

Børnene vil helst gøre det samme som flertallet eller frontløberne i klassen. Men generelt bliver de ikke udsat for mobning, selvom de bruger hjelm. Især hvis de kan bruge argumentet om, at deres forældre er ”strengere” end deres venners.

Gå til vores kampagne "Nederen forældre" og få endnu mere inspiration

 

 

Tre gode råd til forældre fra børneekspert

Vi har interviewet børne- og familieforsker Per Schultz Jørgensen, der har mange års erfaring med børn og unge, om brugen af cykelhjelm.

Han giver klare råd til forældre i denne video:

  • Forældre skal tage lederrollen på sig
  • Forældre skal være rollemodeller
  • Forældre skal holde sammen

For at dit barn kan cykle sikkert alene, skal det:

Børn 10-12 år: For at dit barn kan cykle sikkert alene, skal det:
  • Kende færdselsregler og skiltene.

  • Kunne give tegn og placere sig korrekt på vej og cykelsti.

  • Mestre cyklen 100 %, dvs. kunne bremse, kigge til siden og bagud uden at miste balancen.

  • Kunne vurdere andre trafikanters hensigt og hastighed.

  • Tage sikre beslutninger på egen hånd, dvs. fx kunne vurdere, hvor og hvornår det er sikkert at krydse en vej og hvornår man skal vente.

Hold fast i træningen

Børn 10-12 år: Hold fast i træningen

Hvis I oftest kører i bil, synes du måske ikke, at dit barn har behov for at træne sammen med dig på cykel. Men gør det alligevel hellere nu. Om 2 - 3 år vil det være svært at få din teenager med ud på træningsture.

Det er nu, du kan lære dit barn gode og sikre trafikvaner

Risikoen for ulykker i trafikken stiger med barnets alder. Benyt chancen til at træne sammen, når dit barn er 10-12 år. Så er dit barn bedre rustet til at klare sig, når du snart bliver nødt til at slippe ham eller hende fri i trafikken.

Det er lidt som at lære at svømme

At lære at færdes sikkert i trafikken, er lidt ligesom at lære at svømme. Børn der har lært at svømme som små og holdt det ved lige kan færdes sikkert i vandet som teenagere. Og omvendt: Har man aldrig lært vandet at kende, kan det blive en farlig tur på stranden uden sine forældre, når man er 13 år.

Gå til vores kampagne "Nederen forældre" og få endnu mere inspiration

Øvelse: Lær dit barn at svinge sikkert til venstre i et lyskryds

Børn 10-12 år: Øvelse: Lær dit barn at svinge sikkert til venstre i et lyskryds

Ved dit barn, hvordan man svinger sikkert til venstre, når man skal krydse en vej?

Brug øvelsen herunder og træn det derefter sammen ude i trafikken.

Øvelse: Hvordan svinger man til venstre i et lyskryds?
Kig på billedet sammen med dit barn, og tal om, hvad du skal gøre, når du kommer cyklende her.

 

 

Svar: Når du skal til venstre i et kryds, skal du køre ligeud to gange. Når der er grønt lys og fri bane, kører du først over til hjørnet på den anden side. Her giver du tegn til stop, stopper og vender cyklen, så du kigger i den nye retning. Når der bliver grønt lys i den nye retning, fortsætter du.

Øvelse: Lær dit barn reglerne for højrevigepligt

Børn 10-12 år: Øvelse: Lær dit barn reglerne for højrevigepligt

Der er mange, der ikke kender reglen om højrevigepligt, så lær dit barn at være ekstra forsigtig i kryds med højrevigepligt.

Hvad er højrevigepligt?
Man har højrevigepligt i mindre kryds uden lyssignal, stoplinjer eller hajtænder – og hvor man fx ikke kører over et fortov eller ud fra en p-plads.

Højrevigepligt betyder, at man skal holde tilbage for al færdsel, der kommer fra højre side.

Hold tilbage, hvis det er nødvendigt for at undgå en ulykke – også selv om du har ret til at køre først.

Øvelse: Hvordan cykler man korrekt i et kryds med højrevigepligt?
Kig på billedet sammen med dit barn, og tal om, hvad du skal gøre, når du kommer cyklende her.

 

Svar: Du skal holde tilbage for bilen, for den kommer fra din højre side. Du skal sætte farten ned og vente med at køre over krydset, til bilen er kørt. Hvis det er nødvendigt, skal du standse helt op.

Lær dit barn at passe på højresvingende lastbiler

Børn 10-12 år: Lær dit barn at passe på højresvingende lastbiler

Det kan være svært for lastbilchaufføren at se cyklisterne. Især når han skal svinge. Lær dit barn at være meget opmærksom og passe ekstra godt på, når der er en lastbil.

Det er allerfarligste at være tæt på lastbilens førerhus og forhjul, når den skal svinge. 

Lær dit barn at:

  • Sætte farten ned på cyklen, når han/hun nærmer sig og passerer et kryds.
  • Holde øje med lastbiler, især dem der holder ved siden af eller bag ved.
  • Først at køre frem, når han/hun er helt sikker på, at lastbilen holder stille. Hold øje med, at forhjulet står helt stille.
  • Hvis dit barn ikke er sikker på, at lastbilen holder tilbage, så skal han/hun stoppe og vente med at cykle videre, til den er kørt om hjørnet.
  • Koncentrere sig om trafikken og ikke tale i mobiltelefon og høre musik på cyklen.

Læs mere om hvordan man undgår cykelulykker

Øvelse: Lær dit barn at komme sikkert uden om en parkeret bil

Børn 10-12 år: Øvelse: Lær dit barn at komme sikkert uden om en parkeret bil

Hvordan cykler man sikkert uden om en parkeret bil?
Kig på billedet sammen med dit barn, og tal om, hvad du skal gøre, når du kommer cyklende her. Bilen foran dig holder stille. Hvad gør du?

Svarmuligheder:

  1. Jeg fortsætter ligeud. Bilen holder stille, så den er ikke farlig for mig.
  2. Jeg sætter farten ned og sikrer mig, at bildøren ikke åbner helt op. Når jeg er sikker, kigger jeg mig tilbage og fortsætter ligeud.
  3. Jeg fortsætter i samme fart og kører i en stor bue uden om bilen. 

Rigtigt svar: b.

Tal om, hvorfor det er vigtigt at kigge sig tilbage, når man fx skal uden om en forhindring på vejen.

Øvelse: Sådan kommer I sikkert forbi busstoppestedet på cykel

Børn 10-12 år: Øvelse: Sådan kommer I sikkert forbi busstoppestedet på cykel

Lær dit barn, at når I cykler forbi et busstoppested, skal I holde godt øje med, om der er nogen på vej på og af bussen.

Brug øvelserne herunder og træn det derefter sammen ude i trafikken.

Øvelse: Hvad gør man, når passagerne træder direkte ud på cykelstien?
Kig på billedet sammen med dit barn, og tal om, hvad du skal gøre, når du kommer cyklende her?

Svar: Det er dig, der skal holde tilbage for passagerer, der stiger af og på bussen, hvis passagererne træder direkte ud på cykelstien. Først, når alle er kommet af og på bussen, må du køre videre.

 

Øvelse: Hvad gør man, når passagerne træder ud på en helle?

Børn 10-12 år: Øvelse: Hvad gør man, når passagerne træder ud på en helle?

Kig på billedet sammen med dit barn, og tal om, hvad du skal gøre, når du kommer cyklende her?

 

Svar: Passagererne træder ikke direkte ud på cykelstien. De træder ud på en helle – et stykke fortov, hvor de kan vente, til cykelstien er fri. De skal holde tilbage for dig.

Du må derfor gerne køre forbi bussen med det samme – men husk at sætte farten ned! Hvis passagererne alligevel går ud på cykelstien, kan du ikke nå at stoppe, hvis du kører hurtigt.

Øvelse: Hvordan cykler man på en dobbeltrettet cykelsti?

Børn 10-12 år: Øvelse: Hvordan cykler man på en dobbeltrettet cykelsti?

Lær dit barn, at man skal særligt opmærksom, når man cykler på en dobbeltrettet cykelsti modsat vejens køreretning. Når man kommer til et kryds, skal man sikre sig, at bilisterne har set en. Bilisterne er vant til at kigge efter cyklister, der kommer fra den normale køreretning - nemlig deres venstre side. Men her kommer man fra højre side, og skal derfor passe ekstra meget på. 

Øvelse: Hvordan cykler man på en dobbeltrettet cykelsti?
Kig på billedet sammen med dit barn, og tal om, hvad du skal gøre for at passe på dig selv, når du kommer cyklende her?

Svar: Du skal sætte farten lidt ned og holder øje med, om den grønne bil holder tilbage for dig. Du skal se efter, om den grå bil blinker og vil svinge ind foran dig. Først når du er sikker på, at ingen af bilerne kører ind foran dig, skal du fortsætte.

Tip til bilturen
Når I kører i bil sammen, så læg mærke til de steder, hvor I skal krydse en dobbeltrettet cykelsti. Tal om, hvorfor bilisterne nogle gange glemmer at se efter cyklister, der kommer fra venstre, og hvad man skal huske, når man kører på cykel.

Ulykkerne stiger med alderen

Børn 10-12 år: Ulykkerne stiger med alderen

Risikoen for ulykker i trafikken stiger med barnets alder. Jo mere dit barn har øvet sig sammen med dig, jo bedre er det rustet til at klare sig, når du snart bliver nødt til at slippe ham eller hende fri i trafikken.

Hvad sker der i en teenagers hjerne?


Det kan være svært at være teenager, og det kan være lige så svært at være forældre til én. 

Det er der en naturlig fysiologisk forklaring på, fortæller Ann-E. Knudsen, cand.mag. i dansk og psykologi. 

Hør om hjernens udvikling i teenageårene, og hvordan du kan hjælpe din teenager godt på vej gennem puberteten – og trafikken.

Gode råd til at undgå cykelulykker

Børn 10-12 år: Gode råd til at undgå cykelulykker

Måske tror du, at dit barn har størst risiko i trafikken, når han/hun cykler på ukendte steder langt væk hjemmefra?

Det er faktisk forkert. De fleste ulykker sker tæt på, hvor man bor. Fordi vejen er velkendt. Man har kørt der mange gange, og ”der plejer ikke at komme nogen”.

Men der kan hurtigt ske noget uventet. Og så kan det gå galt, hvis man er uopmærksom.

Undgå cykelulykker – lær dit barn altid at:

  • Se sig godt for ved sideveje og i kryds.
  • Give tegn – så kan andre se, hvad han/hun vil gøre.
  • Huske lygter i mørket – suppler gerne med ekstra reflekser eller en refleksvest.
  • Være opmærksom – også på de små ture. Drop telefonen og musikken i ørerne, så kan han/hun bedre koncentrere sig om trafikken.
  • Bruge cykelhjelm.

Få flere gode råd til at undgå cykelulykker
   

Hvad skal der være på cyklen?

Lys på cykel

Børn 10-12 år: Lys på cykel

Når det er mørkt eller svært at se på grund af fx regn eller slud, skal du have lys på cyklen. Cykellygterne skal kunne ses tydeligt på mindst 300 meters afstand og også være synlige fra siden. 

Baglygten skal lyse rødt. Forlygten skal lyse hvidt, gult eller blåligt. Har du en kraftig forlygte, skal den pege skråt nedad, så den ikke blænder andre.

Hvide, blålige og røde lygter må gerne blinke – med mindst 120 blink i minuttet. Gule forlygter skal lyse konstant.

Tjek jævnligt lygterne og skift batteriet, når lyset begynder at blive svagt.

Lygterne skal tændes fra solen går ned, til den står op. Find de aktuelle tider for solnedgang og – opgang på DMI. 

 

Reflekser på din cykel

Børn 10-12 år: Reflekser på din cykel

Din cykel skal kunne ses fra alle vinkler i mørke.

Den skal have en hvid refleks, der er synlig forfra, en rød refleks, der er synlig bagfra, og to gule reflekser på hver pedal.

I hvert hjul skal der være en gul refleks i egerne eller hvide reflekterende dæk - eller fælgsider.

Husk at rengøre reflekserne et par gange om året, så de reflekterer så godt som muligt.

Skift reflekserne, hvis de går i stykker.

Ringeklokke

Børn 10-12 år: Ringeklokke

Din ringklokke skal lyde klart og tydeligt. Den skal sidde på styret, og du må ikke erstatte den med et horn eller andet larmende.

Andre trafikanter skal kunne genkende ringesignalet.

Bremser

Du skal have bremser på begge hjul. Det kan enten være to håndbremser, eller en fodbremse kombineret med en håndbremse.

Tjek jævnligt om bremserne virker, som de skal, eller om det er tid til at skifte, stramme eller smøre kablerne.

Vær også opmærksom på:

Børn 10-12 år: Vær også opmærksom på:

Cykelkæde

En gammel kæde kan knække, mens du cykler, og så er der risiko for, at du falder og slår dig. Så sørg for at smøre din kæde jævnligt. Den må ikke være rusten og skal være strammet forsvarligt, så den ikke kan bevæge sig mere end 2-3 cm op og ned på midten, når du trækker i den.

Hjul og eger

Din kørsel bliver usikker, hvis dine hjul er eksede. Du kan tjekke dem ved at løfte cyklen op og dreje hjulet rundt. Hvis hjulet bevæger sig mere end 2-3 mm til siderne, skal det rettes op. Tjek også, om nogle af hjulets eger er knækket eller løse. Du kan ruske dem parvis for at tjekke, om de er løse og bør strammes op.

Cykellås

Du har pligt til at låse din cykel, hvis du forlader den i længere tid. Låsen på din cykel skal være godkendt. Forsikringsselskaberne kræver, at den skal have en Varefakta-godkendelse.

Du kan se, om din lås er på listen over godkendte låse her.

Sådan skal cykelhjelmen sidde

Lær dit barn at bruge cykelhjelm 

Børn 10-12 år: Lær dit barn at bruge cykelhjelm 

Cykelhjelmen kan spare dig eller dit barn for en tur på skadestuen. Eller være forskellen mellem hjernerystelse og kraniebrud. Eller liv og død. Den bedste måde at få dit barn til at bruge cykelhjelm er ved selv at bruge den, allerede når børnene er helt små.

Tag barnet med, når I skal købe hjelm. Så er I sikre på at få en hjelm, der sidder godt - og som barnet synes er pæn.

Hjelmen skal sidde godt på barnets hoved, og den skal være behagelig at have på. Mange børn forsøger at skubbe hjelmen tilbage i nakken, men den skal sidde så stramt, at de ikke kan gøre det. De to remme i hver side skal samles lige under ørerne - ikke nede ved hagen. Om vinteren kan man bruge en tynd hue under hjelmen.

Læs mere om, hvordan cykelhjelmen skal sidde

Stå fast på cykelhjelmen – det virker!

Børn 10-12 år: Stå fast på cykelhjelmen – det virker!

Allerede fra 10 års alderen går det ned ad bakke med antallet af børn, der bruger cykelhjelm. Så vil du gerne have dit barn til at blive ved med at bruge cykelhjelm, så er det nu du skal stå fast.

Gode råd til at stå fast på cykelhjelmen:

  1. Vær tydelig og sikker, når du siger: ”Du skal bruge cykelhjelm. Det er ikke til diskussion”. 
  1. Hav tillid til, at dit barn gør, som du siger. Og brug gerne belønning. Tillid og belønning frem for kontrol og straf.
  1. Husk: Du må ikke skræmme dit barn fra noget så skønt som at cykle – brug derfor ikke skræmmekampagner om trafikken. Brug så får ord som muligt, men lad de ord du bruger være rolige, sikre, tydelig og gennemtænkte.
  1. Du bør selv bruge cykelhjelm. Du er dit barns rollemodel.

 

Hvor må dit barn køre på skateboard, løbehjul og rulleskøjter?

Børn 10-12 år: Hvor må dit barn køre på skateboard, løbehjul og rulleskøjter?

Lær dit barn reglerne for, hvor man må køre på skateboard, løbehjul, rulleskøjter og segboard.

Løbehjul, rulleskøjter og skateboard hører til på fortovet
Kører dit barn på løbehjul, rulleskøjter eller skateboard, skal han/hun følge de samme regler som fodgængere. Det betyder, at han/hun skal køre på fortovet.

Dit barn må kun bruge cykelstien eller kørebanen, hvis der ikke er et fortov.

Lær dit barn:

  • At køre stille og roligt og sørge for, at han/hun altid kan nå at bremse i god tid fx ved vejkryds eller hvis der kommer en anden trafikant.
  • At tage ekstra hensyn til de andre fodgængere.
  • At huske cykelhjelmen – en god regel er: ”Kører du på hjul, skal du have hjelm på”.

Segboards, hoverboards o.lign.  må ikke være i trafikken

Et segboard (kaldes også airboards eller hoverboards) har to hjul, intet styr og minder lidt om et skateboard "på den anden led". Det har en elektrisk motor, kan køre op til 20 km/t og styres med personens balance og kropsvægt.

Det er ikke tilladt at køre på segboards, hoverboards o. lign.  i trafikken. De må kun bruges på private områder eller på skaterbaner og lignende. 

 

Brug bilturen til at tale trafik

Børn 10-12 år: Brug bilturen til at tale trafik

Når du kører i bil sammen med dit barn, så brug lejligheden til at tale om trafikken fx:

  • Hvor mange kører med cykelhjelm?
  • Husker alle cyklister at række armen ud, når de skal dreje?
  • Hvor hurtigt må bilerne køre i byen, på landeveje og på motorvejen?
  • Hvorfor er der forskel på fartgrænserne? Hvor hurtigt kører du selv?
  • Hvorfor får man en bøde, hvis man kører for stærkt?

 

Vidste du, at...

Børn 10-12 år: Vidste du, at...

Oftest stillede spørgsmål

Oftest stillede spørgsmål til Rådet for Sikker Trafik

Børn 10-12 år: Oftest stillede spørgsmål til Rådet for Sikker Trafik

Hvor stor anhænger må jeg køre med B-kørekort?

Trafikken ved mit barns skole er farlig. Hvad kan jeg gøre?

Jeg har kørt for stærkt. Hvad får jeg i bøde?

Hvorfor har så mange biler slukkede baglygter?

Få svar på disse spørgsmål - og mange flere - her

 

Få gode råd om dit barn i trafikken

- direkte i din indbakke!

Som forælder har du ansvaret for at lære dit barn at færdes sikkert i trafikken. Men måske er du usikker på, hvad dit barn er klar til?

Tilmeld dig og få gode råd, der passer til dit barns alder. Helt fra valg af autostol, de første cykelture og til den dag, hvor dit barn vil tage kørekort.

Hvem kan tilmelde sig gode råd om trafik?

Du kan tilmelde dig, hvis du har børn i alderen 0 til 18 år.

Hvor ofte modtager jeg gode råd om trafik?

Du modtager gode råd om trafik ca. 4-6 gange om året (per barn).

Hvordan tilmelder jeg flere børn? 

Du skal blot udfylde formularen en gang per barn. Bemærk, at du kan benytte den samme emailadresse, og at du kun behøver at bekræfte din emailadresse en gang.

Tilmelding er gratis. Vi brug for dit samtykke til at gemme dine persondata