Trafik uden dræbte

I Rådet for Sikker Trafik arbejder vi for, at alle kan bevæge sig sikkert ud i trafikken. Uanset om du er på cykel, knallert eller i bil skal du vide, hvordan du passer bedst muligt på dig selv og dine medtrafikanter.

Hvad arbejder vi for?

Vores mål er færre dræbte og kvæstede i trafikken. Vi vil have alle sikkert ud - og sikkert hjem igen.

Derfor rådgiver vi om sikkerhedsudstyr og regler, udarbejder undervisningsmaterialer til skolerne og udvikler kampagner, der f.eks. husker dig på at overholde fartgrænserne og at lade mobilen ligge, når du kører bil.

Målgruppen for vores arbejde er hele Danmarks befolkning. Vi forebygger trafikulykker ved at:

  • Give befolkningen en saglig viden om risici og beskyttelse
  • Påvirke holdninger i en mere trafiksikker retning
  • I sidste ende ændre den konkrete adfærd i trafikken

Hvordan arbejder vi?

I Rådet for Sikker Trafik tager vi udgangspunkt i de temaer, som Færdselssikkerhedskommissionens handlingsplan prioriterer og anbefaler som de væsentlige i forhold til at nedbringe antallet af dræbte og kvæstede.

Saglighed og dokumentation er succeskriterier for vores arbejde. Det betyder, at vi tager udgangspunkt i fakta og viden om, hvordan og hvorfor trafikulykker opstår. Og altid stræber efter at gøre en forskel, der kan mærkes og måles.

Hvem samarbejder vi med?

Der er mange, der bidrager til arbejdet med trafiksikkerhed i Danmark. Og vi samarbejder med dem alle. Først og fremmest politi, kommuner og skoler men i høj grad også myndigheder, organisationer og virksomheder.

Har du lyst til at vide mere om vores forskellige samarbejder, kan du læse om vores fælles indsats med kommunerne og det danske erhvervsliv.

Hvem er Rådet for Sikker Trafik?

Rådet for Sikker Trafik er en privat forening med 48 medlemmer, der på hver sin måde arbejder for at nedbringe antallet af dræbte og kvæstede i trafikken. Vi får et drift- og kampagnetilskud fra det offentlige og derudover modtager vi midler fra fonde og organisationer. Vi er tilknyttet Transport- og Bygningsministeriet.

Vores historie går helt tilbage til 1939, hvor Rådet blev stiftet som en reaktion mod de mange ulykker, der fandt sted i trafikken.

Vores daglige arbejde varetages af et sekretariat på ca. 35 medarbejdere.

Har du spørgsmål til trafiksikkerhed, regler eller anbefalinger, er vores telefoner åbne alle ugedage, hvor du er velkommen til at kontakte os.