Rådet for Sikker Trafik samarbejder med Nordea-fonden

Rådet for Sikker Trafik og Nordea-fonden har i 2016 indgået et samarbejde, der skal inspirere de mindste børn og deres forældre til at komme ud i trafikken.

Målet er at udvikle selvtransporterende og trafiksikre børn, der kan begå sig i trafikken til fods og på cykel. Samarbejdet er et nyt alternativ til Børnenes Trafikklub, som de sidste godt 40 år har haft fokus på at lære børn at blive dygtige trafikanter.

Ved hjælp af rådgivning, inspiration, øvelser og leg skal projektet gøre børnene nysgerrige på trafikken og give forældrene lyst og mod til at træne trafikken sammen med deres børn. De grundlæggende vaner og værdier skabes i barndommen og derfor handler det om at få skabt nogle sunde og sikre rutiner allerede fra børnene er helt små.

Projektet kommer bredt ud til alle landets børn og udmønter sig i et trafikunivers på DR Ramasjang, lege og træningsøvelser til børnene og rådgivning af forældre og daginstitutioner.

Nordea-fonden støtter projektet med 8.075.000 kr., fordi det forener bevægelse og motion med glæden og friheden ved at kunne færdes i trafikken på cykel og til fods:

”Projektet inspirerer både børn og voksne til at lade bilen stå og få nogle fælles sjove oplevelser sammen. Leg og bevægelse fra barnsben er afgørende for gode motionsvaner resten af livet”, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

DR Ramasjang åbner op for et helt nyt trafikunivers på TV og web målrettet de mindste børn, hvor leg, nysgerrighed og lysten til at lære er i fokus:

”Med ’Sikker & Søn’ ønsker vi at imødekomme de små børns nysgerrighed og ønske om at gå på opdagelse i trafikken – sammen med mor og far. ’Sikker & Søn’ skal klæde børnene på, samtidig med at vi motiverer deres forældre til at tage børnene ud af bilen og op på cyklen: sammen. Og igennem konkrete øvelser, spil og lege vil vi medvirke til, at vi får skabt en helt ny generation af trygge, sikre og glade trafikanter. Det er ikke en eksklusiv klub for de få, men et stort fællesskab for alle Danmarks børn”, siger Morten Skov, kanalredaktør på DR Ramasjang.

Læs mere om Nordea-fonden

Se de projekter, Nordea-fonden støtter

Nyhedsbrev med gode trafikråd, leg og øvelser

Rådet for Sikker Trafik samarbejder med Nordea-fonden: Nyhedsbrev med gode trafikråd, leg og øvelser

Som forælder har du ansvaret for at lære dit barn at færdes sikkert i trafikken. Men det kan være svært at vide, hvad barnet er klar til, hvilke øvelser der er gode, eller hvordan man gør træningen til en naturlig del af hverdagen. 

Nyhedsbrev tilpasset dit barns alder med gode råd. Helt fra valg af autostol, de første cykelture og til den dag, hvor dit barn vil tage kørekort

Er du gravid? eller har du et eller flere børn? så kan man tilmelde sig Rådet for Sikker Trafiks nyhedsbrev og modtage gode råd og øvelser, der passer præcist til barnets alder, på mail. 

Tilmeld dig Rådet for Sikker Trafiks nyhedsbrev

Find inspiration og gode råd til trafiktræning

Ud i trafikken med Sikker & Søn

Rådet for Sikker Trafik samarbejder med Nordea-fonden: Ud i trafikken med Sikker & Søn

 

I trafikuniverset på DR’s børnekanal Ramasjang kan de mindste børn møde de to karakterer ’Sikker & Søn’, som i børnehøjde og med konkrete eksempler lærer børnene, hvordan de skal opføre sig i trafikken.

Trafikuniverset giver desuden forældre viden om, hvilke regler og situationer der er vigtige at træne sammen med deres børn i trafikken. Forældrene kan bruge de emner, som børnene møder i 'Sikker & Søn' til at lære dem om reglerne i trafikken, næste gang de er at gå eller cykle.

Besøg trafikuniverset på DR Ramasjang

Trafiktræning i daginstitutionerne

Rådet for Sikker Trafik samarbejder med Nordea-fonden: Trafiktræning i daginstitutionerne

Mange institutioner har allerede retningslinier for, hvordan børn og pædagoger skal opføre sig i trafikken. Det kan fx være, at børn skal holde i hånd to og to, at kantstenen betyder fuldt stop, og at der altid skal være to voksne med på tur.

Men derfor kan man godt have brug for inspiration til, hvilke øvelser man kan lave med flere børn, både på tur og hjemme i fx børnehaven.

Find gode råd og øvelser til at få trafik i daginstitutionerne